Події

Еквадор наступного тижня може видати Ассанжа Британії

Еквадор найближчим часом відмовить засновнику WikiLeaks Джуліану Ассанжу в наданні притулку в посольстві в Лондоні і видасть його владі Великої Британії повідомило видання The Intercept, посилаючись на джерело, близьке до еквадорського МЗС і канцелярії президента країни.

За його даними, президент Еквадору Ленін Моренно, який наразі перебуває з візитом у Лондоні, "близький до досягнення угоди, якщо вже не уклав її, про видання Ассанжа Великій Британії". При цьому відмова в наданні притулку і фізичне видання може відбутися вже наступного тижня.

Д.Ассанж отримав притулок у посольстві Еквадору в Лондоні в 2012 році. Він не може залишити його територію, оскільки його одразу затримає британська поліція за відмову з'явитися до суду у 2012 році. Видання Д.Ассанжа домагаються США, де йому загрожує покарання за розголошення секретних даних держдепартаменту.

Раніше МЗС Еквадору заявляло, що Д.Ассанж не може вічно ховатися в їхньому посольстві в Лондоні. Надання притулку засновнику WikiLeaks вже обійшлося владі Еквадору в п'ять мільйонів дол.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ