Події

Російський омбудсмен поспілкувалася із Сенцовим у форматі відеоконференції

Український режисер Олег Сенцов, що відбуває покарання в російській колонії, провів з уповноваженим з прав людини в РФ Тетяною Москальковою розмову в режимі відеоконференції.

"Майже півгодини говорили про стан його здоров'я, про те, як він спілкується з рідними та сім'єю", - повідомила Т.Москалькова у своєму мікроблозі в соцмережі Instagram у п'ятницю.

"Олег розповів, що здійснює електронне листування з мамою, а право на дзвінки використовує для спілкування із сестрою, багато читає, зазначив, що в колонії хороша бібліотека", - додала російський омбудсмен.

Вона також звернулася до ЗМІ з проханням ставитися до висвітлення стану здоров'я О.Сенцова "якомога делікатніше". "Нещодавно в ЗМІ з'явилися повідомлення про те, що О.Сенцов перебуває мало не в критичному стані, але він сам сьогодні сказав, що в цьому питанні часто згущують фарби", - стверджує Т.Москалькова.

Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив О.Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму. О.Сенцова тримають у російській колонії "Білий ведмідь" за полярним колом у м. Лабитнангі Ямало-Ненецькому автономному окрузі.

О.Сенцов 14 травня 2018 року оголосив голодовку з вимогою відпустити всіх українців, яких тримають в РФ.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ