Події

Трамп розкритикував рішення ЄС оштрафувати Google на € 4,34 млрд

Американський лідер Дональд Трамп розкритикував на своїй сторінці в Twitter рішення Європейського союзу оштрафувати американську компанію Google на € 4,34 млрд (трохи більше $ 5 млрд) за порушення антимонопольного законодавства союзу.

"Я ж говорив! Євросоюз просто впарив штраф у $ 5 млрд одній з наших великих компаній Google. Вони (країни ЄС) дійсно використовують США (при торгівлі), але це ненадовго!" - написав Трамп.

I told you so! The European Union just slapped a Five Billion Dollar fine on one of our great companies, Google. They truly have taken advantage of the U.S., but not for long!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 19 липня 2018 р.

Йдеться про штраф в € 4,34 млрд, який Європейська комісія наклала на Google за обвинуваченням у зловживанні домінуючим становищем на ринку операційних систем для мобільних пристроїв. Компанія зобов'язала виробників пристроїв під Android продавати їх тільки з встановленим браузером компанії і пошукачем. Окрім того, Google платила деяким великим виробникам і мобільним операторам, щоб вони попередньо встановлювати додаток Google Search на своїх пристроях. За даними The Financial Times, сума штрафу є рекордною.

Гендиректор Google Сундара Пічаї заявив, що компанія планує оскаржити рішення Єврокомісії. За його словами, рішення ЄК порушує баланс системи Android і посилає тривожний сигнал на користь залежного програмного забезпечення. Встановлені програми на пристроях з Android не є обов'язковими і користувачі можуть видалити їх, якщо віддають перевагу іншим.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ