Події

ДФС і Нацполіція розробили спільний алгоритм дій під час експерименту у рамках боротьби з контрабандою

Державна фіскальна служба (ДФС) і Національна поліція розробили спільний алгоритм дій у рамках експерименту щодо боротьби з контрабандою на митниці, повідомила ДФС на сайті.

Як зазначено в повідомленні, ДФС і МВС мають намір укласти угоду про надання доступу до автоматизованої системи митного оформлення "Інспектор-2006".

"Крім того, фіскальна служба вже отримала перелік посадових осіб Нацполіції, яким буде надано право перебувати в зонах митного контролю. До кінця тижня цей перелік буде передано до митниць", - йдеться в повідомленні.

Згідно із затвердженим порядком взаємодії, поліцейські для цілодобового перебування в зонах митного контролю повинні будуть отримати письмовий дозвіл начальника митного поста, а в пунктах пропуску через державний кордон - також ще й за погодженням начальника відповідного органу Держприкордонслужби.

При цьому Нацполіція письмово має повідомляти митниці оперативну інформацію про можливі випадки переміщення товарів із порушенням норм законодавства, уточнює відомство.

Підставою для проведення догляду або переогляду вантажів, транспортних засобів є письмове доручення у рамках кримінального провадження. Проведення огляду або переогляду поліцейські мають фіксувати на фото та відео, зазначає ДФС.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ