Події

У МВС очікують, що ухвалення законопроекту про автомобілі на єврономерах вплине на кількість автотранспорту на дорогах України

Ухвалення Верховною Радою України в першому читанні законопроекту про посилення контролю за переміщенням транспортних засобів з іноземною реєстрацією є важливим моментом у врегулюванні цього питання, заявляють у Міністерстві внутрішніх справ України.

"Думаю, що дуже важливо, що цей законопроект було ухвалено (у першому читанні – ІФ), думаю, що це вплине на кількість транспорту на автошляхах України. Думаю, що це – перший крок для того, щоб ми врегулювали це питання", – сказав перший заступник глави МВС України Сергій Яровий на брифінгу в суботу в Києві.

Як повідомлялося, 13 липня 2018 року Верховна Рада України підтримала в першому читанні законопроекти про зниження акцизного податку на автомобілі (№8487) та про посилення контролю над переміщенням і використанням авто, зареєстрованих в інших державах (№8488), розроблені комітетом Верховної Ради з питань податкової політики для врегулювання ситуації з засиллям автомобілів на єврономерах.

Зокрема, законопроект №8488 пропонує встановити штрафи за порушення терміну перебування автомобілів на іноземних номерах в режимі транзиту. Крім нинішнього штрафу в розмірі 8,5 тис. грн за порушення терміну більше ніж на десять діб, пропонується ввести санкцію за порушення строку від 20 до 30 діб – 85 тис. грн, понад 30 діб (а також втрату або розукомплектацію транспортного засобу) – 170 тис. грн або конфіскацію авто за рішенням суду.

Згідно з документом, штраф за порушення терміну перебування автомобіля в режимі тимчасового ввезення пропонується встановити на рівні 17 тис. грн у разі перевищення терміну на 10-20 діб, 85 тис. грн – 30 діб, більше за місяць – 170 тис. грн або конфіскація.

Крім цього, проект закону пропонує зобов'язати Державну фіскальну службу (ДФС) в автоматичному режимі інформувати Державну прикордонну службу і Національну поліцію про порушників митних правил тимчасового ввезення або переміщення автомобілів з іноземною реєстрацією.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ