Події

Мітингувальники на підтримку Сенцова провели мітинг під посольством Німеччини в Києві

Учасники маршу на підтримку утримуваного в РФ українського режисера Олега Сенцова біля будівлі посольства Німеччини в Україні закликали домагатися звільнення українських політв'язнів в РФ.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", учасники акції підтримки з плакатами в руках закликали канцлера Німеччини Ангелу Меркель зробити заяву із закликом президента РФ Володимира Путіна звільнити О.Сенцова.

Мітингувальники скандували: "Свободу Олегу Сенцову" українською, російською, німецькою та французькою мовами, а також "Данке фрау Ріббентроп".

На сходинках біля будівлі посольства активісти акції склали шматочки хліба, загорнуті в хустки, нагадуючи, що поки Німеччина купує у РФ газ, О.Сенцов голодує в російській в'язниці вже більше двох місяців.

Будівлю посольства охороняє кордон правоохоронців.

Перед цим учасники маршу пройшли пішки від Майдану Незалежності до посольства Франції в Україні, а потім - до посольства Німеччини, в зв'язку з чим були частково перекриті вулиці Хрещатик, Михайлівська, Велика Житомирська, Олеся Гончара, Рейтарська, Ярославів вал, Лисенка і Богдана Хмельницького. Колону супроводжує поліція діалогу.

Як очікується, далі колона повернеться на Майдан Незалежності, де заходи з нагоди дня народження О.Сенцова продовжаться.

О.Сенцов міститься в російській колонії "Білий ведмідь" за полярним колом в Ямало-Ненецькому автономному окрузі. Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив О.Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму.

О.Сенцов 14 травня 2018 року оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, незаконно утримуваних в РФ.

13 липня йому виповнилося 42 роки.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ