Події

Суд присяжних зобов'язав Johnson & Johnson виплатити жінкам $ 4,69 млрд

Суд присяжних міста Сент-Луїс в штаті Міссурі виніс рішення у справі про присутність азбесту в дитячій присипці компанії Johnson & Johnson, повідомляє Bloomberg.

Присяжні вирішили, що компанія має виплатити 22 жінкам-позивачам $ 550 млн компенсацій матеріальних збитків і більше $ 4 млрд як компенсацію моральної шкоди. Після оголошення вердикту позивачі, члени їх сімей та адвокати зібралися навколо присяжних, обіймаючи їх з вдячністю. "Нехай Господь благословить вас", - зі сльозами на очах говорили позивачі, уточнює агентство.

Позивачі стверджували, що наявність азбесту в дитячій присипці приводила до виникнення ракових захворювань у тих, хто користувався цією продукцією. В основному компанію обвинувачують у тому, що вона не попереджала жінок про ризик розвитку раку яєчників через використання її продукції для інтимної гігієни.

Прес-секретар Johnson & Johnson Керол Гудвіч заявила, що компанія подасть апеляцію на це рішення. Вердикт "був результатом принципово несправедливого процесу, який дозволив позивачам представити групу з 22 жінок, більшість з яких не мали ніякого відношення до Міссурі, в одному випадку, стверджуючи, що у них розвинувся рак яєчників", - сказала вона. За її словами, "докази в справі були просто перевантажені забобонами".

Адвокат позивачів заявив, що J & J знала про забруднення її продукції азбестом і тримав цю інформацію в секреті від громадськості. Компанія сфальсифікувала тести, щоб не показувати наявність азбесту, впевнений він. "Якщо тест показував наявність азбесту, J & J відправляв його до лабораторії, яка, як знала компанія, надасть інші результати", - заявив він присяжним.

Професор права в університеті Святого Іоанна в Нью-Йорку Ентоні Сабіно розповів агентству, що відповідно до основних принципів Верховного суду штраф в розмірі $ 4 млрд, швидше за все, буде вважатися надмірним. За його словами, у J & J є хороший шанс знизити його.

Компанія заперечує обвинувачення у забрудненні її продукції азбестом або в фальсифікації результатів тестування.

Johnson & Johnson програла вже кілька процесів щодо тальку. Найбільший штраф у цій справі винесли в серпні 2017 присяжні Верховного суду Лос-Анджелеса - вони зобов'язали Johnson & Johnson заплатити $ 417 млн ​​жінці, яка заявила, що захворіла оваріальним раком після використання продукції на основі тальку.

Претензія жінки  висувалася до продукту компанії Johnson's Baby Powder (дитяча присипка).

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ