Події

Поліція Запорізької області викликала на допит кримінального авторитета Анісімова, який перебуває в міжнародному розшуку

 Поліція Запорізької області викликала повісткою на допит впливового запорізького бізнесмена, кримінального авторитета Євгена Анісімова, який перебуває в міжнародному розшуку.

На сайті Головного управління Нацполіції в Запорізькій області розміщено повістку Є.Анісімову на допит до слідчого управління ГУ Нацполіції. У повістці зазначено, що 16 липня 2018 року на нього чекає слідчий з особливо важливих справ для здійснення спеціального досудового розслідування в рамках кримінальних проваджень, відкритих за низкою статей Кримінального кодексу України.

Є.Анісімов (прізвисько Анісім) відомий тим, що за часів президента Віктора Януковича позиціонувався як негласний "хазяїн" Запоріжжя, очолював місцеве злочинне угруповання, що мало доступ до бюджетних коштів міста. Запорізькі підприємці неодноразово заявляли, що Анісім обклав даниною малий і середній бізнес Запоріжжя.

У січні 2014 року Є.Анісімов зник із міста, після чого його оголосили в міжнародний розшук за підозрою в скоєнні низки кримінальних злочинів, зокрема у створенні ОЗУ, вимаганні, співучасті в замаху на вбивство, легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, незаконному зберіганні зброї та ін.

11 травня 2018 року Орджонікідзевський районний суд Запоріжжя задовольнив клопотання прокуратури Запорізької області про проведення спеціального досудового розслідування стосовно Є.Анісімова.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ