Події

Екс-голові Апеляційного суду Криму оголошено підозру в зраді

 Правоохоронці провели обшуки в приміщенні, де живе колишній глава Апеляційного суду Автономної республіки Крим Валерій Чорнобук, йому оголошено підозру в державній зраді, повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"Прокуратурою Автономної республіки Крим спільно зі співробітниками Служби безпеки України 11.07.2018 проведено обшуки в приміщеннях, в яких проживає колишній голова Апеляційного суду АРК Чорнобук В.І. Цього ж дня, згідно з вимогами КПК України, оголошено повідомлення про підозру Чорнобуку В.І . у державній зраді за ч.1 ст.111 КК України ", - написав генпрокурор на своїй сторінці у Facebook.

Він пояснив, що підривна діяльність В.Чорнобука в наданні допомоги "іноземній державі та його представникам у переході судів АР Крим" на здійснення правосуддя на підставі законодавства іноземної держави - Російської Федерації - призвели до забезпечення функціонування незаконно створених судових органів, посилення заходів тимчасової окупації півострова Крим.

За інформацією прес-служби прокуратури АРК, в середу були проведені чотири обшуки в приміщеннях, в яких проживає колишній суддя та його близькі родичі, а також за місцем його останньої роботи (в приміщенні Дніпровського міської ради).

Наразі вирішується питання про внесення клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання підозрюваного під вартою.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ