Події

Правоохоронці проводять обшук у активіста С14 Мазура в Борисполі

Правоохоронці проводять обшук в квартирі координатора націоналістичної організації С14 Сергія Мазура в м. Борисполі Київської області.

"У активіста Сергія Мазура незаконний обшук нібито за прибирання паркових зон від звалищ, які залишили циганські шайки. Зрозуміло, що діяльність С14 стоїть поперек горла сотням негідників у всій країні, і на всіх рівнях державних структур. Тому інциденти, пов'язані з циганами – це лише привід", – написав лідер організації "Традиція і порядок" Богдан Ходаковський на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

Він зазначив, що обшук проходить у квартирі на вул Момота (Горького), 52. у м. Борисполі.

У свою чергу координатор організації "Союз ветеранів війни з Росією" Олександр Войтко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук" заявив, що обшук у С.Мазура є незаконним, оскільки "в документах є численні помилки".

"Активісти заблокували правопорушників у під'їзді", – додав він.

Джерело агентства "Інтерфакс-Україна" в правоохоронних органах підтвердило факт обшуку, але не уточнило деталей.

Водночас, як повідомляє у вівторок відділ комунікації поліції м. Києва, повідомлено про підозру за статтею "хуліганство" одному з учасників хуліганських дій, які мали місце у квітні на Лисій горі Києва, коли група осіб у балаклавах здійснила напад на тимчасове циганське поселення.

"Під час розслідування кримінального провадження за фактом нападу на поселення осіб на Лисій горі в Голосіївському районі столиці одному з фігурантів оголосили про підозру за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України", – йдеться в повідомленні поліції у вівторок.

Наразі готується подання до суду про обрання чоловіку запобіжного заходу.

Як повідомлялося, в квітні 2018 року поліція Києва відкрила кримінальне провадження за ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії) та ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України у зв'язку з нападом невідомих на ромів у Голосіївському районі Києва. Перед цим у мережі Інтернет з'явилося відео неправомірних дій невідомих осіб щодо ромів, які перебували в місцевості "Лиса гора". Це відео стало підставою для внесення відомостей до журналу єдиного обліку заяв і повідомлень Голосіївського управління поліції Києва.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ