Події

Правоохоронці здійснили обшуки в Черкаській міськраді та у низки забудовників

У рамках кримінального провадження за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Черкаської міської ради, які в інтересах забудовників не перевірили достовірності поданих ними даних про вартість будівництва, правоохоронці здійснили обшуки в профільних департаментах міськради та у низки суб'єктів господарської діяльності.

Як повідомляє у вівторок прес-служба прокуратури Черкаської області, 9 липня працівники ГУ Нацполіції в області здійснили обшуки в профільних департаментах Черкаської міськради та у низки суб'єктів господарської діяльності м. Черкаси, за результатами яких правоохоронці вилучили фінансово-господарську документацію, у тому числі щодо будівництва об'єктів житлової забудови, для подальших експертних досліджень і встановлення обставин скоєння кримінального злочину.

У наглядовому відомстві розповіли, що посадових осіб міськради підозрюють у тому, що, діючи умисно "в інтересах двох суб'єктів господарської діяльності - забудовників, під час укладення з ними договорів пайової участі щодо об'єктів будівництва, не перевірили достовірності поданих забудовниками даних про вартість будівництва таких об'єктів, що призвело до заниження розміру пайових внесків на розвиток інженерно-транспортної інфраструктури міста для замовників будівництва і ненадходження до міського бюджету значної суми грошових коштів".

Нині в кримінальному провадженні, відкритому за ч. 2 ст. 364 КК України, триває досудове розслідування, слідчі та процесуальні керівники вживають заходів щодо всебічного, повного і неупередженого дослідження всіх обставин справи, зокрема встановлення повного кола осіб, причетних до злочину.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ