Події

Глава британського міноборони обвинуватив РФ в загибелі жінки в Еймсбері

Міністр оборони Великої Британії Гевін Вільямсон поклав на Росію відповідальність за недавню смерть мешканки міста Еймсбері, повідомляє агентство Reuetrs.

"Реальність полягає в тому, що Росія зробила атаку на британській землі, і це спровокувало смерть громадянина Британії. Це те, що ми і весь світ маємо засудити всі разом", - сказав Вільямсон, виступаючи в парламенті.

Неясно, чи мав на увазі Вільямсон "справу Скрипалів", або нову подію, відзначають ЗМІ.

Агентство підкреслює, що Вільямсон не конкретизував, чи говорить він про "справу Скрипалів", або ж про новий напад. У березні цього року екс-офіцер ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка були отруєні невідомою речовиною в Солсбері. Обидва вижили і пішли на поправку. Лондон стверджує причетність до нападу Росії, Москва ці обвинувачення неодноразово відкидала.

Велика Британія стверджує, що нове отруєння - в Еймсбері постраждали двоє людей, і тепер одна жінка мертва - скоєне із застосуванням тієї ж отрути, що і в Солсберрі, яку Лондон класифікує як "Новачок".

Раніше британська поліція повідомила, що британка Дон Стерджесс, постраждала від нервово-паралітичної речовини в Еймсбері, померла в лікарні. Як повідомляє агентство, представник спецслужб Великої Британії заявив, що немає доказів того, що Стерджесс і госпіталізований разом з нею чоловік, який зараз в критичному стані, постраждали від тієї ж порції отрути, яка отруїла Скрипалів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ