Події

У поліції зареєстровано 9 справ, пов'язаних з нападами на ромські поселення

До Національної поліції України поточного року надійшло шість повідомлень про напад на ромські поселення, зараз зареєстровано дев'ять кримінальних проваджень, пов'язаних з нападами на місця проживання циган, повідомив глава Нацполіції Сергій Князєв.

Як повідомляє департамент комунікації Міністерства внутрішніх справ України, в п'ятницю під час зустрічі керівництва відомства з послами і дипломатами країн G7 ( "Великої сімки") в Києві С.Князєв розповів, що в Україні близько 3,1 тис. місць компактного проживання ромів загальною чисельністю більше 100 тис. чоловік.

"Це кількість циган, які проживають саме в таборах. Цього року в поліцію надійшло шість повідомлень про напад на такі поселення: три - в Києві, два - Львівська область, одне - в Тернопільській", - повідомив він.

Глава Нацполіції поінформував, що сьогодні в поліції зареєстровано дев'ять кримінальних проваджень, з яких 4 - за фактами хуліганських дій, 3 - за ознаками порушення рівноправності громадян, одне - за втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність, а також одне провадження - за фактом умисного вбивства. Всі ці злочини є однотипними і пов'язані з нападами на місця компактного проживання циган групами радикально налаштованої молоді.

"Мета правопорушень - публічне знищення таких поселень і порушення соціальної напруженості в країні. Всі ці напади - добре сплановані й організовані. До них причетні парамілітарні громадські організації, які неправильно позиціонують себе захисниками правопорядку, незаконно наділивши самих себе функціями забезпечення громадської безпеки", - підкреслив С.Князєв.

Раніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що МВС буде жорстко реагувати на всі прояви насильства по відношенню до громадян України.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ