Події

АМКУ направив запит до НКРЕКП і "Укртрансгазу" про надання інформації щодо проблем із переходом на добове балансування газу

Антимонопольний комітет України (АМКУ) направив запит до Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), і оператора ГТС - ПАТ "Укртрансгаз" – про надання інформації щодо проблем із переходом на добове балансування газу, повідомила прес-служба відомства.

Антимонопольний регулятор вирішив розібратися з цим питанням, оскільки отримав звернення стосовно проблем із переходом на добове балансування від одного з постачальників газу.

В АМКУ нагадують, що "Укртрансгаз" є природним монополістом, і його дії, зокрема з цього питання, значно впливають на розвиток конкуренції на газовому ринку.

Як повідомлялося, АМКУ також вивчає дотримання операторами газорозподільних мереж (обл- і міськгазами) антимонопольного законодавства при переведенні абонентів на дистанційне передання показників споживання газу в рамках переходу до добового балансування.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ