Події

Посередник у видачі віз VF Consulting заявляє про конфлікт із податковою міліцією

ТОВ "Ві Еф Консалтинг Сервісез" (Київ), що входить до мережі VFS Global і надає посередницькі послуги під час оформлення віз за договорами з 16 дипломатичними місіями, заявляє про невиправданий тиск із боку податкової міліції.

Як повідомив генеральний директор ТОВ Георгій Шевченко на прес-конференції в Києві у вівторок, останні півроку в офісах компанії відбуваються обшуки і допити, що призводить до перешкод і зупинення оформлення віз громадянами України.

"Наша компанія не має ніяких нарікань із боку державних органів. За ці півроку перевірок нам не було пред'явлено жодного звинувачення, не виставлено жодної штрафної санкції, проте тиск на підприємство лише посилюється", - стверджує Г.Шевченко.

Як уточнив директор Міжнародної колегії адвокатів Андрій Антоненко з посиланням на інформацію з Реєстру судових рішень, ще в 2016 році було порушено кримінальне провадження за фактом діяльності низки фіктивних, за версією слідства, підприємств, у рамках якого і проводилися слідчі дії в "Ві Еф Консалтинг Сервісез".

Водночас він стверджує, що за час розслідування провадження не просунулося: не знайдено ані підозрюваних, ані організаторів підприємств або конвертаційного центру, ані якихось їхніх зв'язків з "Ві Еф Консалтинг Сервісез".

"Замість того, щоб розшукувати організаторів цих конвертаційних центрів, слідство сконцентрувалося на діяльності нашої компанії", - вважає адвокат.

Г.Шевченко заявив, що дії правоохоронців ставлять під загрозу своєчасне отримання віз українськими громадянами, у зв'язку з чим компанія вирішила розголосити цю ситуацію і звернулася по допомогу з листами до президента України, генпрокурора, в Міністерство закордонних справ і Мін’юст, а також до бізнес-омбудсмена.

У прес-релізі "Ві Еф Консалтинг Сервісез" зазначено, що компанія обслуговує близько 1 млн громадян на рік у 17 візових центрах в Україні.

Згідно з держреєстром, ТОВ було створено в 2006 році. Його власником нині є кіпрська "Екрон Ентерпрайзес Лтд.", а кінцевих бенефіціарів немає, тоді як раніше власником було VF Worldwide Holdings Ltd.

Виручка компанії в 2016 році залишилася на рівні 8,8 млн грн за чистого збитку 0,58 млн грн, тоді як роком раніше було отримано чистий прибуток 1,13 млн грн.

Даних за 2017 рік немає.

Згідно з інформацією в базі судових рішень, управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у травні 2016 року порушило кримінальне провадження за фактом умисного ухилення посадовими особами ПП "Візовий Сервіс Центр" (Київ) від сплати податку на прибуток і податку з доходів, одержаних нерезидентом в Україні, а також підозри у створенні фіктивних підприємств. Причиною обшуків у "Ві Еф Консалтинг Сервісез" зазначено те, що ПП "Візовий Сервіс Центр" отримувало консультаційні послуги від цього підприємства на суму понад 7 млн грн у 2015 році, трохи менше ніж 7,3 млн грн - у 2016-му і близько 3,36 млн грн - у 2017-му.

"Таким чином, є достатні підстави стверджувати, що комерційний досвід у сфері відкриття та експлуатації візових центрів ПП "Візовий Сервіс Центр" фактично отримало від ТОВ "Ві Еф Консалтинг Сервісез", на що вказують свідчення, надані директором, обставини використання знаку VFS Global та інші обставини...", - йдеться у рішенні суду від 21 грудня 2017 року.

Згідно з держреєстром, ПП "Візовий Сервіс Центр" було створено в 2011 році. Його власником є консорціум "БК", бенефіціаром - Юлія Кім із Жашкова (Черкаська обл.). Раніше власником ПП була компанія Open World Solutions.

Виручка "Візовий Сервіс Центр" у 2016 році зросла на 68,4% - до 568,73 млн грн, чистий прибуток - у 3,7 разу, до 192,76 млн грн.

Даних за 2017 рік наразі немає.

У прес-службі ДФС агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили, що слідче управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Києві під процесуальним керівництвом прокуратури Києва здійснює досудове розслідування в кримінальному провадженні, розпочатому за ознаками фіктивного підприємництва і фактом ухилення від сплати податків ПП "Візовий Сервіс Центр" більш ніж на 57 млн грн.

"Після складання акта документальної перевірки і відкриття кримінального провадження за цим фактом "Візовий Сервіс Центр" фактично припинив роботу, замість цього створено юридичну особу ТОВ "Ві Еф Консалтинг Сервісез", яке продовжує здійснювати діяльність щодо оформлення віз. Є достатні підстави вважати, що зазначені юридичні особи є пов'язаними", - наголошує ДФС.

Фіскальне відомство зазначає, що для встановлення доказів у першому півріччі 2018 року було проведено низку слідчих дій, зокрема обшук офісного приміщення 22 червня, "під час якого отримано документи та носії інформації, що мають значення для встановлення істини у провадженні".

Нині відбувається експертиза вилучених носіїв інформації, на які постановою слідчого судді накладено арешт. Після експертизи їх буде передано власникам для забезпечення відповідального зберігання до ухвалення законного рішення прокурором або судом, уточнили в ДФС.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ