Події

СБУ блокувала масштабний імпорт контрафактних пестицидів з однієї з країн Далекого Сходу

 Співробітники Служби безпеки України викрили незаконну схему ввезення до України пестицидів з країн Далекого Сходу і їх реалізацію під виглядом європейських брендів.

"Оперативники спецслужби встановили, що комерсанти замовляли продукцію в одній з країн Далекого Сходу і реалізовували в Україні під виглядом європейських брендів. Протиправний механізм діяв протягом 2017-2018 років, контрафакт ввозився через морські порти", - повідомляє прес-центр СБУ у вівторок.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем), правоохоронці провели слідчі дії в Київській і Вінницькій областях у приміщеннях регіональних митниць, Міністерства екології та природних ресурсів, офісних і складських приміщеннях комерційних структур.

"Було вилучено документацію, що підтверджує ввезення контрафактної продукції. Співробітники СБУ виявили на складах приблизно 150 тонн контрафактних пестицидів на суму майже 18 млн грн, які були ввезені в Україну без належних дозвільних документів", - зазначено в повідомленні.

Під час досудового слідства перевірятимуть можливу причетність чиновників до організації протиправної механізму і завдання шкоди здоров'ю населення і навколишньому середовищу через використання раніше ввезених пестицидів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ