Події

Український омбудсмен може просити про зустріч із Сущенком тільки після набрання вироком чинності - Мосміськсуд

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова зможе попросити Мосміськсуд про дозвіл на зустріч із засудженим за шпигунство журналістом Романом Сущенком тільки після набрання вироком законної сили, заявила "Інтерфаксу" прес-секретар Мосміськсуду Уляна Солопова.

"Виходячи з положень Консульської конвенції між РФ і Україною від 1993 року, про яку йдеться в зверненні Денісової, дозвіл на зустріч може надаватися тільки консульським співробітникам, ким уповноважена Верховної Ради з прав людини не є", - сказала У.Солопова агентству "Інтерфакс" у вівторок.

"Питання про надання такого дозволу Денісовій може вирішуватися тільки на загальних підставах, виходячи з положень Кримінально-процесуального кодексу, після набрання вироку в відношенні Сущенка законної сили", - пояснила вона.

Вона нагадала, що наразі вирок оскаржений як самим Р.Сущенком, так і його захисником, і законної сили не набрав.

Як повідомлялося, про затримання українського журналіста Р.Сущенка при нібито "проведенні шпигунської акції" в Москві, ФСБ РФ повідомила 3 жовтня 2016 року. Йому пред'явили обвинувачення в шпигунстві і заарештували. Захисник Марк Фейгін стверджує, що Р.Сущенко, який протягом шести років проживав у Франції, будучи паризьким кореспондентом агентства "Укрінформ", неодноразово відвідував Росію і під час затримання знаходився тут в особистих справах - в РФ у нього проживають родичі.

Московський міський суд 4 червня засудив Р.Сущенка до 12 років колонії суворого режиму.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ