Події

Генпрокуратура передала до суду обвинувальний акт у справі про перешкоджання мітингам у Сумах у січні 2014 року

Департамент спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України 25 червня завершив розслідування і передав до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про перешкоджання в січні 2014 року організації і проведенню зборів і мітингів у м. Суми шляхом притягнення учасників цих заходів до кримінальної відповідальності та їх незаконного затримання.

Як повідомляє відділ зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури у вівторок, в організації та скоєнні тяжких злочинів звинувачують колишніх прокурора області та двох заступників прокурора міста Суми, прокурора прокуратури і слідчих міліції.

Обвинуваченим інкримінується вчинення злочинів, передбачених ст. 340 (незаконне перешкоджання організації та проведення зборів та мітингів, вчинене службовою особою), ч. 2 ст. 343 (вплив на працівника правоохоронного органу з метою прийняття незаконного рішення, вчинене службовою особою з використанням свого службового становища), ч. 1 ст. 372 (притягнення завідомо невинної особи до кримінальної відповідальності), ч. 3 ст. 27 і ч. 3 ст. 371 (організація завідомо незаконного затримання осіб, вчинене в особистих інтересах), ч. 2 ст. 15 і ч. 3 ст. 371 (закінчений замах на незаконне тримання під вартою, вчинене в особистих інтересах) КК України.

Загалом у цьому кримінальному провадженні до кримінальної відповідальності притягнуто 9 працівників правоохоронних органів.

Департаментом спеціальних розслідувань продовжується розслідування інших фактів незаконного переслідування учасників протестних акцій, зокрема в м. Києві та в м. Черкаси.

Як повідомлялося, 5 лютого підозрюваним і їх захисникам було оголошено про завершення попереднього розслідування та надано матеріали для ознайомлення. Після цього обвинувальний акт буде направлено до суду для розгляду по суті.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ