Події

Затриманим за напад на циганський табір у Львові оголошено підозру

Восьми затриманим за підозрою в нападі на циганський табір на околиці Львова оголошено про підозру у скоєнні злочину, повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Поліція встановила причетність до нападу на табір 11 мешканців Львова та сусідніх сіл. Як зазначено у повідомленні, молоді люди напали на табір з ножами, металевими трубами і ланцюгами.

За фактом нападу порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб); ч. 3 ст. 161 (умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової ворожнечі); ч. 1 ст. 304 (втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність).

Як повідомлялося, одна людина загинула та четверо, зокрема 10-річна дитина, дістали поранень внаслідок нападу невідомих на циганський табір на околиці Львова пізно ввечері о 23:25. За даними поліції, на табір, розміщений в лісовому масиві на околиці міста, напала група невідомих в масках. Поранення завдавали холодною зброєю. Правоохоронці затримали 8 осіб, зокрема й організатора нападу; більшості затриманих 16-18 років.

Пізніше мер Львова Андрій Садовий повідомив про те, що щонайменше двоє постраждали, зокрема дитина з мамою, були виписані з лікарні після надання медичної допомоги, госпіталізованим залишається один постраждалий. Також він розповів про взяття під захист правоохоронцями постраждалих мешканців табору.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ