Події

Балуха переведено до ІТТ, за час голодовки він втратив 30 кг ваги - Денісова

 Українського політв'язня Володимира Балуха перевели із Сімферопольського слідчого ізолятора до Роздольненського ізолятора тимчасового тримання (ІТТ), погрожують помістити його в штрафний ізолятор, повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"Володимира Балуха перевели із Сімферопольського СІЗО до Роздольненського ізолятора тимчасового тримання, де він зазнає знущань і принижень за національними ознаками з боку керівника ІТТ. Лунають погрози помістити його в штрафний ізолятор", - написала український омбудсмен на сторінці у Facebook у суботу.

Вона зазначила, що за час голодовки В.Балух втратив 30 кг ваги, що є величезною загрозою його життю.

"Закликаю всіх причетних, хто може вирішити це питання в Російській Федерації, надати мені доступ до Олега Сенцова, Володимира Балуха, Олександра Кольченка, Станіслава Клиха!", - також закликала Л.Денісова.

Раніше вона повідомила, що звернулася до керівника офісу Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) у Сімферополі П’єра-Еммануеля Дюкруе та голови регіональної делегації МКЧХ у РФ, Білорусі, Молдові та Україні Магне Барта з проханням терміново відвідати В.Балуха і надати йому кваліфіковану медичну допомогу.

Омбудсмен також висловила занепокоєння тим, що В.Балух перейшов на суху голодовку.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ