Події

СБУ затримала екс-заступника голови Оленівської сільради, що допомагав РФ у проведенні незаконного референдуму в Криму

 Співробітники Служби безпеки України затримали колишнього заступника голови Оленівської сільської ради АР Крим, який сприяв представникам Росії в проведенні незаконних референдумів і брав участь у незаконних виборах на тимчасово окупованій території півострова.

"Оперативники спецслужби у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 111 (держзрада) Кримінального кодексу України, встановили, що зловмисник після невдалої політичної та бізнесової кар'єри при окупаційній владі Криму вирішив переїхати на материкову частину України. Колишній заступник голови сільради "осів" на Київщині, де намагався вести власний бізнес", - повідомляє прес-центр СБУ на сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

Співробітники СБУ провели санкціоновані обшуки за місцем проживання та фактичного перебування зловмисника, під час яких вилучили розписки про отримання ним грошей для організації та забезпечення належного проведення так званого референдуму "про статус Криму", інші документи про незаконні рішення, ноутбук і флешку з документами, що підтверджують співпрацю затриманого з окупаційною владою.

"Колабораціоніст також зберігав партійний квиток партії "Русское единство"", - йдеться в повідомленні.

Проводяться подальші процесуальні дії, вирішується питання про оголошення затриманому про підозру в скоєнні відповідних злочинів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ