Події

У камері політв'язня Балуха, який голодує в Криму, встановили відеоспостереження

 У камері сімферопольського СІЗО, де тримають українського політв'язня Володимира Балуха, що голодує з березня, встановили відеоспостереження, повідомляє проект "Крим.Реалії" з посиланням на заступника голови меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза.

"У нього в камері встановили додатково відеоспостереження. Такі методи практикуються в особливих випадках. З огляду на його резонансну справу і те, що він публічний, - це дратує керівництво. Щодня до нього приходять з перевірками. Ситуація у нього досить складна, але він продовжує тримати голодовку", - повідомив А.Чийгоз.

Раніше омбудсмен РФ Тетяна Москалькова повідомила, що 19 травня відвідала В.Балуха та інших українських ув'язнених у Криму. За її словами, В.Балуха тримають у двомісній камері площею 10,5 кв. м, в якій є телевізор і бак для питної води. Разом із ним у камері перебуває ще одна людина.

Проте 12 червня "Кримська правозахисна група" повідомила, що у В.Балуха з камери забрали телевізор, про наявність якого повідомляє у своїй офіційній відповіді українському омбудсмену російський омбудсмен Тетяна Москалькова. А 10 червня його помістили в камеру-"олівець", де можна лише стояти і сидіти, й протримали близько двох годин.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ