Події

У Канаді легалізували вживання марихуани

Сенат Канади у вівторок повністю легалізував продаж і вживання марихуани, повідомляє інформагентство Associated Press.

За законопроект висловилися 52 сенатори, 29 були проти.

Тепер будь-який повнолітній громадянин зможе безперешкодно купувати до 30 грамів наркотику і вирощувати у себе вдома до чотирьох кущів конопель. Марихуану можна буде продавати в онлайн магазинах; при цьому наркотиком не повинні торгувати в тих же місцях, де реалізується тютюн і алкоголь.

Особливо гострі розбіжності у законодавців викликав вік, з якого слід узаконити вживання. Багато наполягали на тому, щоб підняти його до 21 року, проте більшість сенаторів погодилися з тим, що це сприятиме зростанню чорного ринку і залученню до нього молоді.

"Сьогодні ми бачили історичне голосування в Сенаті, яке поклало кінець 90-річної заборони канабісу в країні, 90-річної марної криміналізації, 90-річному заборонному підходу, який не давав ніяких результатів", - заявив член верхньої палати парламенту Тоні Дін.

Рішення сенату вітали члени канадського уряду на чолі з прем'єром Джастіном Трюдо. Зокрема, глава МОЗ Джинетт Петітпас Тейлор заявила, що країна вступає в епоху "розумної, відповідальної і справедливої ​​політики щодо поширення марихуани".

Фактично закон вступить в силу лише через два місяці, які потрібні місцевій владі, щоб підготуватися до відкриття вільного продажу канабісу. Кожна провінція розробить власні правила, що регулюють поширення конопель. Точну дату, з якої норма вступить в силу, визначить уряд, імовірно, це відбудеться у вересні.

Першою країною, яка повністю легалізувала вживання марихуани, в 2013 році став Уругвай. Аналогічне рішення прийняли також влади деяких штатів США. У Канаді з 2001 року легалізовано вживання марихуани в медичних цілях.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ