Події

У Києві виявлені і знищені 4 вибухонебезпечних предмети часів Другої світової війни

У Києві в п'ятницю піротехнічними силами Держслужби з надзвичайних ситуацій України були вилучені і знищені на полігоні 4 артилерійські снаряди часів Другої світової війни.

"15 червня до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про те, що в Голосіївському районі столиці, в лісовому масиві в урочищі "Лиса гора" і в Деснянському районі на вул. Радистів під час перевірки території виявлені артилерійські снаряди Д-45 мм в кількості 2 одиниць, Д-76 мм в кількості 1 одиниці і Д-105 мм в кількості 1 одиниці. Всі виявлені артилерійські снаряди часів Другої світової війни", - йдеться в повідомленні на сайті ДСНС в м.Києві в суботу вранці.

Відзначається, що групою піротехнічних робіт 1 Спеціального центру швидкого реагування та гуманітарного розмінування боєприпаси були вилучені і знищені на полігоні.

Рятувальники наголосили, що всього з початку року на території м.Києва вилучено та знищено 643 вибухонебезпечних предмети часів Другої світової війни.

"Шановні кияни та гості міста! Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в м.Києві попереджає, що при виявленні вибухонебезпечних предметів часів минулих війн слід бути вкрай обережними. Перше, що потрібно зробити - зателефонувати за номером 101 або 102 і повідомити, де знайдений небезпечний предмет. Далі необхідно огородити місце його знаходження і не допускати до нього інших людей, особливо дітей. Не чіпати, не пересувати, не стукати по корпусу, не розбирати вибухонебезпечний предмет", - просять у ДСНС столиці.

Також рятувальники відзначили, що радіус розльоту небезпечних частин розірваного снаряда може досягати декількох метрів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ