Події

НБРЦА розпочало розслідування авіаінциденту з літаком MD83 авіакомпанії "Браво" в "Жулянах"

Національне бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними судами (НБРЦА) розпочало розслідування авіаінциденту, який стався з літаком McDonnell Douglas MD-83 авіакомпанії "Браво", 1992 року випуску, що виконував рейс BAY4406 Анталія-Київ UR-CPR, під час його посадки 14 червня 2018 о 20:40 в аеропорту "Київ" ("Жуляни").

"Комісія Національного бюро з розслідування інциденту вже не лише сформована, а й розпочала розслідування", - повідомив оперативний черговий НБРЦА агентству "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляє сама авіакомпанія, літак під час заходження на посадку потрапив під пориви сильного вітру, які різко змінювали свій напрямок, з одночасним початком опадів, і в результаті викотився за межі злітно-посадкової смуги на бічну смугу безпеки.

За даними пасажирів та очевидців, після зупинення літак "сидів на череві".

Авіакомпанія зазначає, що пілоти мали стаж понад 13 тис. льотних годин, з яких 5 тис. нальоту на літаках типу MD.

Унаслідок інциденту ніхто з пасажирів не постраждав. На борту перебували 169 пасажирів і 6 членів екіпажу. Усіх пасажирів аварійно евакуювали і доставили в термінал прильоту аеропорту "Київ".

Роботу аеропорту було тимчасово призупинено до 23:35, а літаки перенаправлено в аеропорт "Бориспіль".

Авіакомпанія заявляє, що докладає максимум зусиль для виконання запланованих рейсів за розкладом, проте детальніша інформація від неї відсутня.

На сайті аеропорту "Жуляни" зазначено, що рейс авіакомпанії "Браво" з Бургаса, який мав прибути о 10:35, затримується на чотири години, а з Афін з прильотом о 15:40 - майже на дві години.

Рейс цієї авіакомпанії в Афіни, запланований на 9:30, тепер очікується о 15:00.

Інцидент стався 14 червня і в аеропорту "Бориспіль" з літаком Boeing 767-300ER авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України", що виконував рейс PS777 Київ - Тель-Авів. Як повідомила авіакомпанія, він вилетів о 20:03 14 червня в складних погодних умовах, і на фінальному етапі набору висоти параметри двигуна мали тенденцію до перевищення експлуатаційних лімітів.

"Проаналізувавши ситуацію, екіпаж на підставі регламентувальної документації прийняв рішення відключити двигун і повернутися в аеропорт вильоту, сповістивши диспетчерів про позапланову посадку. О 20:38 повітряне судно успішно приземлилося в аеропорту. Ніхто з пасажирів і членів екіпажу не постраждав", - зазначає МАУ.

Авіакомпанія вранці повідомила, що всі її рейси нині виконуються за розкладом.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ