Події

Поліція Києва під час навчань звільнила заручника, незважаючи на застосування нападниками димових гранат і сльозогінного газу

У Києві поліція спільно зі співробітниками всіх профільних служб відпрацювала алгоритм дій під час проведення спеціальних операцій зі знешкодження озброєних злочинців та звільнення заручника.

Як повідомляє в середу відділ комунікації поліції м. Києва, за легендою в Солом’янському районі столиці озброєні зловмисники, поранивши чоловіка, взяли його в заручники й утекли з місця події на автомобілі. На затримання нападників у рамках оперативних планів було орієнтовано всі профільні служби.

"Ми відразу почали пошуки. Завдяки камерам, встановленим у рамках програми "Безпечна столиця", ми відстежували рух зловмисників, а відтак їх переслідували наряди патрульних, які несли службу неподалік. Крім того, за тривогою були підняті працівники профільних служб, лікарі "швидкої", рятувальники та нацгвардійці", - розповів в. о. начальника Головного управління Національної поліції в м. Києві Віктор Нечитайло.

У результаті в Подільському районі на території лікарні зловмисників оточили в недобудові, де вони утримували потерпілого. Правоохоронці провели усі необхідні заходи для убезпечення громадян та запобігання можливій втечі зловмисників.

На місці було розгорнуто оперативний штаб, учасники якого спланували спецоперацію. Зловмисники чинили опір - застосовували димові гранати та сльозогінний газ, але спецназівці звільнили заручника.

"Оскільки нападники відмовилися виконували вимоги поліцейських, їх знешкодили, а потерпілого, у якого було поранення руки, звільнили та надали йому необхідну медичну допомогу", - розповів керівник столичного КОРД, який безпосередньо брав участь у звільненні заручника.

Усі співробітники, що взяли участь у навчанні, будуть залучені до розбору спецоперації, щоб у майбутньому не допускати жодних прорахунків.

Зазначено, що навчання відбувалося в умовах, максимально наближених до реальних, і ніхто з правоохоронців не знав умов ввідного завдання.

"Саме тому від надходження повідомлення на 102 і до звільнення заручників усі працювали над скоєнням злочину так, ніби все сталося насправді", - підсумував В.Нечитайло.

Раніше цього дня поліція Києва повідомила, що проводить навчання із затримання зловмисників та звільнення заручника і попросила громадян не панікувати і з розумінням поставитися до тимчасових незручностей.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ