Події

Суд зняв з мера Одеси Труханова майже всі зобов'язання, зокрема дозволив виїжджати за межі України

Солом'янський районний суд Києва зняв практично всі зобов'язання з мера Одеси Геннадія Труханова, підозрюваного в заволодінні коштами міського бюджету, залишивши тільки одне - не спілкуватися зі свідками сторони обвинувачення, повідомив адвокат Г.Труханова Олександр Лисак.

"Прокуратура звернулася до суду з клопотанням про продовження зобов'язання ще на два місяці, що викликало подив, тому що вже відкриті матеріали досудового розслідування для ознайомлення. Суд врахував це і зняв усі зобов'язання, залишивши тільки одне - не спілкуватися зі свідками обвинувачення", - розповів О.Лисак агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

За словами адвоката, його підзахисному повернули закордонні паспорти і дозволили виїзд за кордон.

Як повідомлялося, у вересні 2016 року Одеська міськрада придбала будівлю, що раніше входила до цілісного майнового комплексу держпідприємства "Завод "Краян", за 185 млн грн у приватної структури, яка, у свою чергу, на початку 2016 року заплатила за цей комплекс на аукціоні, організованому ліквідатором держпідприємства, 11,5 млн грн.

Отримані від мерії 185 млн грн фірма-продавець спробувала перерахувати компанії з ознаками фіктивності. Однак детективи Національного антикорупційного бюро України та прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури запобігли цій спробі та домоглися накладення арешту на рахунки компанії-продавця будівлі.

14 лютого 2018 року Г.Труханов і його заступник Павло Вугельман були затримані в Міжнародному аеропорту "Бориспіль" за підозрою в заволодінні коштами місцевого бюджету шляхом зловживання службовим становищем з придбання та передачі в комунальну власність приміщень колишнього заводу "Краян".

За результатами розслідування були повідомлені про підозру кілька посадових осіб Одеської міськради, керівники і засновники деяких підприємств за ч. 5 ст. 191 КК (заволодіння коштами шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво), ч. 3 ст. 209 (легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом).

16 лютого Солом'янський райсуд Києва не задовольнив клопотання антикорупційних органів про арешт Г.Труханова з альтернативою в 50 млн грн і відпустив його на поруки народного депутата Дмитра Голубова (фракція БПП).

У березні Солом'янський районний суд Києва відновив арешт 185 млн грн, які були сплачені з міського бюджету Одеси за будівлю ВАТ ХК "Краян", і ухвалив рішення про їх передачу в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА).

31 травня детективи НАБУ відкрили восьми підозрюваним у справі і їхнім захисникам матеріали досудового розслідування для ознайомлення.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ