Події

Вищий антикорупційний суд реально створити за півроку, - Ситник

Півроку буде достатньо для створення Вищого антикорупційного суду, упевнений директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник, але сумнівається, що у влади буде відповідний ентузіазм.

"Я, зі свого боку, можу сказати, що півроку достатньо для створення цього суду. Чи буде такий ентузіазм у нашої влади? Чесно кажучи, у мене є певні сумніви", - сказав А.Ситник журналістам у Києві в понеділок.

Він зазначив, що ухвалення закону - перша і важлива стадія, але набагато відповідальніший етап - процес імплементації закону та створення суду.

Як повідомлялося, 7 червня Верховна Рада схвалила в другому читанні та в цілому президентський законопроект №7440 про Вищий антикорупційний суд.

Ухвалений закон передбачає, що суд буде сформований протягом 12 місяців від дати набуття ним чинності та розпочне роботу за умови призначення за результатами конкурсу не менше ніж 35 суддів, зокрема щонайменше десяти - апеляційної палати. Закон набуває чинності наступного дня після опублікування, за винятком деяких положень, які набувають чинності з початком роботи суду.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ