Події

Трамп вирішив не схвалювати підсумкове комюніке саміту G7

Президент США Дональд Трамп у неділю заявив, що, з урахуванням останніх висловлювань прем'єра Канади Джастіна Трюдо, вирішив відмовитися від схвалення тексту підсумкового комюніке саміту G7.

"З огляду на заяви Джастіна на його прес-конференції, що не відповідають дійсності, і той факт, що Канада встановила величезні мита на продукцію наших фермерів, робітників і компаній, я наказав представникам США не підписувати комюніке, в той час як ми розглядаємо можливість мит на автомобілі, які наповнили американський ринок", - написав він у твіттері.

Based on Justin’s false statements at his news conference, and the fact that Canada is charging massive Tariffs to our U.S. farmers, workers and companies, I have instructed our U.S. Reps not to endorse the Communique as we look at Tariffs on automobiles flooding the U.S. Market!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 9 червня 2018 р.

"Канадський прем'єр Трюдо під час наших зустрічей на саміті G7 був лагідним, як овечка, зате потім на прес-конференції після мого відльоту заявив, що "американські мита в якійсь мірі образливі" і що він "не дасть себе образити". Це дуже нечесно і слабо. Наші мита - відповідь на його мита в 270% на молочну продукцію", - додав президент США.

PM Justin Trudeau of Canada acted so meek and mild during our @G7 meetings only to give a news conference after I left saying that, “US Tariffs were kind of insulting” and he “will not be pushed around.” Very dishonest & weak. Our Tariffs are in response to his of 270% on dairy!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 9 червня 2018 р.

Раніше Трюдо на прес-конференції за підсумками саміту G7 в Канаді не допускав різких висловлювань на адресу Д. Трампа, але заявив, що готовий захищати торгові інтереси канадців, які зіштовхнулися з митами, які  вводяться США.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ