Події

Заступник глави Мінфіну Марченко має намір піти у відставку після знайдення йому змінника і передачі справ

Заступник міністра фінансів Сергій Марченко має намір подати у відставку зі своїх посад після того, як виконувач обов'язків міністра фінансів Оксана Маркарова визначиться з кандидатом для його заміни.

"Так, маю намір (подати у відставку - ІФ). При цьому хочу це зробити максимально безболісним та мінімально ризикованим для Мінфіну. Я професіонал, і тому йти потрібно по-дорослому", - сказав він у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер увечері.

С.Марченко зазначив, що публічно підтримує Олександра Данилюка.

"Я сказав прем'єру, що йду, але вставати і йти завтра - не буду, через те, що мені не байдуже, що буде в Мінфіні. Відставка - справа техніки. Оксана Маркарова визначиться із заступником на мій блок, і я йому передам справи. Усе чесно", - наголосив заступник міністра.

С.Марченка було призначено заступником міністра фінансів наприкінці травня 2016 року. Є фахівцем у напрямах фіскальної децентралізації, бюджетного процесу та податкової політики. У його віданні також департаменти фінансів промисловості, оборони та правоохоронних органів, видатків бюджету гуманітарної сфери, а також відділ держрегулювання у сфері випуску та проведення лотерей.

Як повідомлялося, раніше в четвер, 7 червня, Верховна Рада відправила у відставку главу Мінфіну України О.Данилюка за поданням прем'єра Володимира Гройсмана. Виконання обов'язків міністра фінансів було покладено на першого заступника міністра фінансів Оксану Маркарову.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ