Події

Генпрокуратура України ініціювала перевірки в органах пробації

Генеральна прокуратура України ініціювала проведення перевірок дотримання вимог законодавства в діяльності органів пробації та здійснення ними заходів щодо засуджених, виконання певних видів кримінальних покарань, не пов'язаних з позбавленням волі.

"Перевірками виявлено факти порушень законів України та констатовано неналежне матеріально-побутове забезпечення органів пробації, що ставить під загрозу функціонування окремих підрозділів пробації", - повідомляє в середу відділ зв'язків з громадськістю та засобами масової інформації Генеральної прокуратури України.

Порушення були виявлені в Сумській, Донецькій, Івано-Франківській, Полтавській, Херсонській та інших областях.

Крім того, в результаті відсутності відомчих нормативно-правових документів Міністерства юстиції територіальні підрозділи органів пробації вже тривалий час не здійснюють пенітенціарну пробацію, не застосовують пробаційні програми в реалізації спостережної пробації, не ведуть облік умовно-достроково звільнених осіб та контроль їхньої поведінки.

"За результатами проведених перевірок і усунення виявлених порушень вимог законів України органи прокуратури внесли майже 300 документів реагування, розпочато 39 кримінальних проваджень, зокрема щодо судді одного із судів Івано-Франківської області за фактом винесення завідомо неправомірного рішення про звільнення особи від відбування призначеного покарання з випробуванням", - йдеться в повідомленні.

Також Генпрокуратура направила до Мін'юсту лист про вжиття невідкладних заходів для забезпечення діяльності органів пробації та поновлення або внесення змін до чинного законодавства України.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ