Події

Касаційний Госпсуд призупинив справу про повернення "Укртелекому" державі

Касаційний господарський суд у вівторок вирішив призупинити розгляд справи щодо повернення ПАТ "Укртелекому" в державну власність, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" інформоване джерело, близьке до одного з учасників процесу.

Причиною призупинення розгляду справи сьогодні стало клопотання з боку акціонера "Укртелекому" компанії "ЕСУ" про відвід одного з членів суддівської колегії - судді Стратієнко.

Дата продовження розгляду справи наразі невідома.

"Ми не коментуємо рішення судів", -повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі групи СКМ.

Як повідомлялося, ФДМ подав до суду позов про розірвання договору з "ЕСУ" в середині травня 2017 року, вимагаючи також стягнути 2,17 млрд грн пені. До справи в якості третьої особи було притягнуто Ощадбанк (Київ), в заставі у якого знаходиться відповідний пакет акцій "Укртелекому". 19 жовтня 2017 року Госпсуд Києва розірвав договір купівлі-продажу 92,8% акцій "Укртелекому", зобов'язав ПАТ "Укрексімбанк" списати з рахунків "ЕСУ" ці акції, стягнув з компанії $ 81,9 млн пені та 243,2 тис грн судових зборів . "ЕСУ" подала апеляцію, однак Київський апеляційний госпсуд залишив рішення суду першої інстанції без змін.

На початку 2018 року за скаргою "ЕСУ" було відкрито касаційне провадження.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ