Події

Шулявський шляхопровід почнуть частково перекривати у зв'язку з реконструкцією найближчими днями

Шулявський шляхопровід у Києві у зв'язку з реконструкцією почнуть частково перекривати найближчими днями, повідомляє у вівторок прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА) з посиланням на головного інженера КП "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд" Олександра Здольника.

"Робота має бути виконана задля безпеки руху. Реконструкцію реально виконати за 17 місяців, на неї треба близько 811 млн грн, враховуючи компенсацію за знесення цеху № 5. Першу чергу намагатимемося закінчити вже до кінця цього року ... Передбачених проектом на першу чергу коштів – 380 млн грн – вистачить, аби розпочати роботи з заміни шляхопроводу з його розширенням до шести смуг і відновити рух цією ділянкою", - цитує прес-служба КМДА О.Здольника.

Другий етап передбачатиме будівництво ще двох з'їздів.

"Наразі тривають переговори між КМДА й урядом щодо передання будівлі "Більшовика" в комунальну власність Києва. Також наразі напрацьовано схеми об’їздів на час реконструкції. Сподіваємося, що серйозних заторів вдасться уникнути, адже влітку транспортний потік у місті зменшений", - додав головний інженер комунального підприємства.

О.Здольник зазначив, що рух зношеним мостом триватиме до липня, попри незадовільний для експлуатації стан. Він також нагадав, що відтермінування робіт із реконструкції пов’язане з недобросовісними скаржниками в АМКУ та численними суперечками про різні концепції розв’язки. Під час останнього засідання профільної комісії до розгляду прийняли одну з версій реконструкції, однак зауваження щодо проекту не було враховано. Також наразі не визначено виконавців цих робіт, зазначив О.Здольник.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ