Події

Представник ОБСЄ звернувся до глави МЗС РФ із проханням звільнити українського політв'язня Сенцова

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір (Harlem Désir) звернувся до міністра закордонних справ Російської Федерації Сергія Лаврова з проханням розглянути справу Олега Сенцова та звільнити його з ув'язнення.

"Я написав міністру закордонних справ Сергію Лаврову розглянути справу Олега Сенцова. Його подальше тримання під вартою необґрунтоване. Мене непокоїть погіршення його здоров'я після того, як він розпочав голодування. Я закликаю Росію звільнити його", - написав А.Дезір на своїй сторінці в мікроблозі Twitter у понеділок.

Як повідомлялося, Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив О.Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму. В РФ режисера звинуватили у створенні на території Криму терористичного угруповання.

За словами сестри Наталії Каплан, 14 травня 2018 року О.Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, які утримуються в РФ і анексованому Криму.

4 червня в прес-службі Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) Росії повідомили, що О.Сенцов продовжує голодування під наглядом медиків, йому роблять внутрішньовенні ін'єкції.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ