Події

Француженку засуджено до довічного позбавлення волі в Іраку за членство в ІД

Суд Іраку засудив француженку Меліну Бугедір до довічного ув'язнення за причетність до терористичного угруповання ІД, повідомляють у неділю французькі ЗМІ.

М.Бугедір у минулому в лютому була засуджена до семи місяців тюремного ув'язнення за незаконний в'їзд в Ірак, потім її мали депортувати до Франції.

Однак згодом суд Іраку ухвалив провести перегляд її справи і в підсумку визнав її винною в приналежності до угруповання. Суддя визнав, що жінка навмисно долучилася до ІД і знала, що її чоловік збирається воювати на стороні угруповання.

Сама 27-річна француженка вважає себе невинуватою. Вона заявила, що її обдурив чоловік щодо своїх планів приєднатися до ІД в Іраку, а потім, за її словами, чоловік погрожував їй.

"Я не підтримую ідеологію ІД і засуджую дії свого чоловіка", - сказала вона під час судового засідання.

У неї четверо дітей, троє старших з них нині знаходяться у Франції. Її чоловік був убитий, імовірно, під час операції зі звільнення Мосула.

Раніше, цього тижня, глава МЗС Франції Жан-Ів Ле Дріан заявив французькому телебаченню, що М.Бугедір є "терористкою ІД, яка воювала проти Іраку", і що її потрібно судити в Іраку. У відповідь на це адвокати француженки поширили лист, в якому обвинуватили міністра в чиненні тиску на систему правосуддя Іраку.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ