Події

У Запоріжжі поліція проводить перевірку за фактом перекриття місцевими жителями автотраси "Харків-Запоріжжя"

У Запоріжжі поліція проводить перевірку за фактом чотиригодинного нічного перекриття автотраси "Харків-Запоріжжя" місцевими жителями, що протестують проти багатогодинної відсутності в будинках їх селища електроенергії через аварію, а також "неспішності" аварійних служб.

Як повідомляє в п'ятницю відділ комунікації ГУ Національної поліції в Запорізькій області, в четвер в Запоріжжі з 21:00 близько 70 громадян заблокували проїзд автотранспорту на трасі "Харків-Запоріжжя" в районі вул.Юності, протестуючи через відсутність в їхніх будинках електроенергії.

На місце виїхали наряди патрульно-постової служби і слідчо оперативна група, а також представники органів місцевої влади, які намагалися роз'яснити ситуацію з відсутністю електроенергії.

"Представники громадських організацій та політичні партії почали підбурювати місцевих жителів і заважати залагодженню конфліктної ситуації. Всі спроби врегулювати ситуацію блокувалися активістами. Останні постійно втручалися в розмову, підбурювали до продовження блокування автодороги. При цьому вживали спиртні напої, висловлювалися нецензурною лайкою", - відзначили в поліції.

За даними прес-служби, через майже чотири години - о 00:35 п'ятниці - протестувальники розблокували автотрасу.

Відомості про подію внесені до Єдиного обліку. Проводиться перевірка.

Як розповіли агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі ПАТ "Запоріжжяобленерго", у четвер, 31 травня, о 12:00, через пошкодження кабельної лінії 6 кВ знеструмленими опинилися близько 400 домоволодінь приватного сектора Космічного мікрорайону і частково Шевченківського району

У п'ятницю о 11.00 енергопостачання в приватному секторі частково Шевченківського району та Космічного мікрорайону було відновлено. Аварійні служби виявили місце пошкодження кабельної лінії електропередач 1 червня о 04:00 ранку, і розпочали ремонтні роботи.

Як повідомлялося, жителі Шевченківського району Запоріжжя з вечора четверга перекрили трасу Харків-Сімферополь і вимагають "Світла!". За їх твердженням, ще з ранку четверга близько 2 тис. Будинків селища Чкалове залишилися без світла, і до вечора електропостачання відновлено не було. Протестуючі заявили, що розгнівані інертністю аварійних служб, які нібито не поспішали ліквідовувати аварію, надовго залишивши їх житла без світла.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ