Події

Луценко: Усі дороги війни і терактів в Україні ведуть до Москви

Генеральний прокурор України Юрій Луценко стверджує, що Росія відповідальна за війну і організацію терактів і вбивств в Україні.

"Своєчасно звернення до РФ. Ми багато разів викривали російських шпигунів і терористів у прямій і непрямій організації терактів і вбивств на території України. Думаю, що сьогодні можна сказати, що якщо раніше "всі дороги вели в Рим", сьогодні всі дороги війни і терактів ведуть до Москви", - заявив Ю.Луценко на брифінгу в середу в Києві.

За словами генерального прокурора України, попереду у слідчих "робота із розкриття конкретного замовника цього запланованого, але не здійсненого завдяки СБУ злочину".

"Вчора, сьогодні і навіть зараз, коли ми з вами говоримо, тривають слідчі дії, для того щоб отримати більше інформації про те, хто є замовником цього вбивства. За попередніми даними слідства, у нас є достатньо фактів, які свідчать на користь Росії-замовника", - сказав Ю.Луценко.

Водночас генпрокурор України заявив, що був розчарований реакцією українського політикуму на інформацію про вбивство російського журналіста А.Бабченка.

Ю.Луценко закликав політичних та громадських діячів спростувати заяви, в яких вони "вилили бруд і брехня" на українські правоохоронні органи за останню добу.

"Реакція на вчорашні повідомлення про теракт в Києві в усього міжнародного співтовариства була безпрецедентно однакова на відміну від українського політикуму. Частина українського політикуму переводила стрілки на чинну владу, бо живе в бажанні її змінити. А весь світ солідарний з Україною одноголосно, не маючи матеріалів слідства, сказав: це Москва", - сказав Ю.Луценко.

"Я слабо собі уявляю, щоб британська опозиція або громадський сектор провели цілий день після ймовірного теракту в обвинуваченнях особисто прем'єр-міністра Терези Мей і MI-6 за те, що російськими спецслужбами було отруєно сімейство Скрипаль. Я собі не можу цього уявити. Саме тому Британія сильна, що там такого не могло бути", - сказав Ю.Луценко.

"Ні, це неправда, що в Україні не розкриваються теракти. Ні, це неправда, що Україна стала місцем, де Росія може безкарно проводити теракти. Правда полягає в тому, що правоохоронною системою, в першу чергу, Служба безпеки України разом з Генпрокуратурою і іншими підрозділами Нацполіції або слідством ... були розкриті вбивства Вороненкова, були розкриті замахи на депутата Мосійчука, було розкрито теракт, в якому загинув офіцер наших спецслужб Хараберюша", - заявив Ю.Луценко.

За словами генерального прокурора України Юрія Луценка, попереду у слідчих "робота із розкриття конкретного замовника цього запланованого, але не здійсненого завдяки СБУ злочину".

"Вчора, сьогодні і навіть зараз, коли ми з вами розмовляємо, тривають слідчі дії, для того щоб отримати більше інформації про те, хто є замовником цього вбивства. За попередніми даними слідства, у нас є достатньо фактів, які свідчать на користь російської чи Росії-замовника", - сказав Ю.Луценко.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ