Події

Організатор "убивства" Бабченка громадянин Г. затриманий в Києві, "виконавець" буде проходити як свідок

Голова Служби безпеки України Василь Грицак повідомляє про затримання в Києві в середу організатора "убивства" російського журналіста Аркадія Бабченка, громадянина України Г.

"Хочу повідомити: близько 3 годин тому організатор цього злочину нами був затриманий в місті Києві. Просто зараз ведуться слідчі дії, а також тривають обшуки", - сказав В.Грицак на брифінгу.

Слідчі Служби безпеки України підготували затриманому громадянину підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст.14 "Підготовка до злочину", ч.5 ст.27 "спільництво", ч.3 ст.258 "Терористичний акт "Кримінального кодексу".

За його словами, Г. запропонував своєму знайомому учаснику антитерористичної операції на сході України $30 тис. і передав йому $15 тис. за безпосереднє виконання злочину, на що той погодився.

"Громадянин Г запропонував своєму знайомому з колишніх АТО-шників за грошову винагороду в 30 тис. доларів США здійснити терористичний акт убивства російського журналіста Аркадія Бабченка", - сказав глава СБУ.

Він повідомив, що організатор цього злочину в цілому говорив про усунення 30 осіб в Україні, а досконале "вбивство" А.Бабченка було пробним.

За словами керівника СБ України, організатору вбивства журналіста російські спецслужби поставили завдання нелегально закуповувати за їхні кошти зброю і боєприпаси з метою "закладки таких баз зі зброєю і боєприпасами на території центральної частини України".

Глава СБУ розповів, що було замовлення на 300 автоматів Калашникова, сотні кілограмів вибухівки, "необмежену кількість патронів", боєкомплект для АГС, мінометні міни.

"Це все задокументовано в рамках негласних слідчо-розшукових дій", - сказав він.

Генпрокурор України Юрій Луценко повідомив, що АТОшник, який нібито стріляв у А.Бабченка, буде проходити в справі як свідок.

"Він буде проходити як свідок", - сказав він, відповідаючи на запитання журналістів, що буде з виконавцем цього злочину.

Відповідаючи на питання про деталі спецоперації, генпрокурор розповів: "Вчорашня оперативна комбінація передбачає інформування, а також навіть фото, яке повинно було переконати замовника і організатора у виконанні замовлення", - сказав Ю.Луценко.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ