Події

Суд переніс розгляд апеляції на арешт Вишинського на 1 червня

Розгляд апеляції на арешт керівника "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського Апеляційний суд Херсонської області переніс на 1 червня, повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар прокуратури АР Крим Тетяна Тихончик.

"У зв'язку з нез'явленням адвоката судове засідання перенесено на 1 червня", - сказала Т.Тихончик.

Як повідомлялося, 15 травня співробітники СБУ спільно з прокуратурою АР Крим провели слідчі дії (обшуки) в офісі "РИА Новости Украина" в Києві.

Слідство з’ясувало, що "Федеральне державне унітарне підприємство "Міжнародне інформаційне агентство "Россия сегодня" з метою проведення підривної діяльності проти України в 2014 році без передбаченої законом України "Про інформаційні агентства" державної реєстрації створило "Российское информационное агентство "Новости-Украина", за допомогою якого протягом кількох років українські медіа наповнювалися спотвореною інформацією про події в країні, зокрема всіляко виправдовувалася окупація півострова Крим Російською Федерацією.

Під час розслідування було отримано докази того, що інформація, розміщена на інтернет-ресурсі "РИА Новости Украина", містить заклики, спрямовані на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності України, державній та інформаційній безпеці.

За результатами слідчих і негласних слідчих дій встановлено причетність громадян України до незаконної діяльності зазначених медіаресурсів в Україні.

Правоохоронці затримали 15 травня в Києві керівника "РИА Новости Украина" К.Вишинського. Увечері того дня йому оголосили про підозру в кримінальному провадженні, відкритому за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. 16 травня його привезли до Херсона для обрання запобіжного заходу. 17 травня Херсонський міськсуд обрав К.Вишинському запобіжний захід у вигляді арешту до 13 липня.

21 травня захист подав до Апеляційного суду Херсонської області апеляційну скаргу на арешт К.Вишинського.

Стаття 111 Кримінального кодексу України (держзрада), яку ставлять у провину К.Вишинському, не передбачає альтернативи запобіжному заходу у вигляді тримання під вартою. Але адвокат заявив, що захист буде оскаржувати обраний запобіжний захід.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ