Події

Затриманому за підозрою в умисному вбивстві депутата Черкаської облради загрожує до 15 років в'язниці

Прокуратура Черкаської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом убивства депутата Черкаської обласної ради Сергія Гури за ознаками кримінальних злочинів, передбачених п. 3 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 2 ст. 147 (захоплення заручників) Кримінального кодексу України.

"Слідство з’ясувало, що 24.05.2018 близько 18.00 у приміщенні однієї з громадських організацій на вулиці Хрещатик у м. Черкаси між депутатом Черкаської обласної ради Сергієм Гурою та 48-річним місцевим жителем, який був його знайомим, стався конфлікт, під час якого останній здійснив кілька пострілів у потерпілого та в подальшому забарикадувався в цьому приміщенні. Депутат від вогнепальних поранень загинув", - нагадують у прес-службі прокуратури Черкаської області у п'ятницю.

Надалі співробітники батальйону поліції особливого призначення Головного управління Національної поліції в Черкаській області провели штурм приміщення, під час якого зловмисника затримали й доправили до комунального закладу "Третя Черкаська міська лікарня швидкої медичної допомоги" з тілесними ушкодженнями.

Під час огляду місця події в приміщенні громадської організації правоохоронці знайшли тіло потерпілого. Крім того, на місці події було вилучено зброю та боєприпаси.

"Слідство триває, чоловіка, з яким у потерпілого стався конфлікт, затримано в порядку ст. 208 КПК України за підозрою в скоєнні злочинів, передбачених п. 3 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 147 Кримінального кодексу України. Наразі слідство вживає заходів для дослідження всіх обставин скоєння злочинів і притягнення винної особи до відповідальності ... За скоєне зловмиснику загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі", - йдеться в повідомленні.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ