Події

Україна та Естонія зацікавлені в поглибленні українсько-естонського міжпарламентського діалогу

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій і президент Естонії Керсті Кальюлайд під час зустрічі в Києві обговорили ситуацію на Донбасі, проведення реформ і поглиблення українсько-естонського міжпарламентського діалогу, повідомила прес-служба ВР України.

"Голова Верховної Ради України Парубій під час зустрічі у вівторок з президентом Естонської Республіки Керсті Кальюлайд висловив щиру подяку Естонії за підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, а також за солідарність у питанні протидії російській агресії в Україні, за підтримку спільного листа щодо заборони будівництва "Північного потоку-2", - йдеться в повідомленні прес-служби, оприлюдненому у вівторок.

Голова парламенту поінформував про безпекову ситуацію на Донбасі і зазначив, що вона "залишається вкрай напруженою, і це вимагає консолідованих дій".

Також А.Парубій подякував Естонії за надану гуманітарну, фінансову і технічну допомогу, за лікування українських військовослужбовців.

Спікер повідомив про хід реформ і позитивних перетворень, які відбуваються в Україні "на фоні постійної агресії і військових дій на Донбасі". Він поінформував про роботу Верховної Ради над важливими законопроектами: про національну безпеку і оборону, про створення Антикорупційного суду в Україні, про виборче законодавство.

"Ухвалення цих дискусійних документів для нас надзвичайне важливе, а проект закону про Антикорупційний суд - питання номер один, і я сподіваюсь, що парламент вийде на позитивне рішення вже нинішнього пленарного тижня", - заявив А.Парубій і зазначив, що "Україна незмінно йде шляхом реформ".

"Естонія була і є найбільшим симпатиком України", - заявила, у свою чергу, президент Естонської Республіки. Вона зазначила, що естонці переймаються тим, щоб допомогти Україні в нинішній ситуації. Гуманітарна допомога Естонії є однією з найбільших.

К.Кальюлайд наголосила, що "Україні треба поквапитися і найперше - опікуватися реформами". При цьому вона зазначила, що "із захопленням сприймає здобутки України, які їй доводиться творити в умовах війни".

Сторони заявили про готовність "робити усе для зміцнення зв'язків, подолання проявів гібридної війни, зокрема в економіці, енергетиці, інформаційній сфері".

Голова Верховної Ради України відзначив налаштованість української сторони на продовження активного діалогу з Таллінном з усіх питань, які становлять взаємний інтерес, і заявив, що Україна зацікавлена в поглибленні українсько-естонського міжпарламентського діалогу.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ