Події

За тиждень СММ ОБСЄ зафіксувала 7700 випадків порушення режиму припинення вогню на Донбасі

За тиждень у зоні проведення операції об'єднаних сил спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували 7 тис. 700 випадків порушення режиму припинення вогню на Донбасі.

"Минулий тиждень був чи не найгіршим за весь час конфлікту, наші спостерігачі зафіксували 7 тис. 700 випадків недотримання режиму перемир'я", - повідомив перший заступник голови СММ ОБСЄ Александр Хуг на брифінгу в понеділок у Києві.

За його словами, вночі 16 травня і вранці 17 травня в районі Світлодарська зафіксовано близько 500 вибухів. У районі Горлівки 17-18 травня спостерігачі на патрульній базі чули 140 вибухів від снарядів, випущених з артилерії і танків.

"16 травня камера, встановлена в районі Донецької фільтрувальної станції (ДФС), зафіксувала розрив 20 ракет, випущених з РСЗВ. Ракети розірвалися на підконтрольній Києву території", - зазначив А.Хуг.

Він особливо наголосив, що існує необхідність негайного розведення сил і засобів у районі ДФС.

"Доки сили розташовані на відстані 200-300 м одна від одної, станція залишається епіцентром бойових дій. Без розведення сил і засобів вона не може функціонувати. І близько 300 тис. місцевих жителів обабіч лінії розмежування залишаються без води. Без розведення питання зупинення роботи ДФС - це лише питання часу", - зазначив він.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ