Події

Китайсько-українська наукова співпраця має вийти на новий рівень - посол Китаю

Посол КНР в Україні Ду Вей вважає, що китайсько-українське співробітництво у науковій сфері має вийти на новий рівень, і відзначив важливість розвитку науково-технічного та інноваційного співробітництва двох країн.

"На сьогодні розвиток Китаю вступив у нову епоху, тому китайсько-українське співробітництво також має вступити в нову епоху", - сказав він під час урочистого святкування Дня науки в Міністерстві освіти і науки України в п'ятницю.

Посол наголосив, що дуже важливим є розвиток науково-технічного та інноваційного співробітництва.

Під час заходу були вручені премії Кабінету Міністрів України за розробку і впровадження інноваційних технологій, відомчі нагороди, відзнаки Scopus Awards Ukraine.

Премії, зокрема, було вручено колективам винахідників за роботи: "Розробка і впровадження інноваційних медико-біофізичних технологій радіаційної безпеки персоналу, який виконує роботи із перетворення об'єкта "Укриття" Чорнобильської АЕС на екологічно безпечну систему", "Розробка і впровадження молекулярно-генетичних технологій діагностики онкологічних захворювань у населення України в післячорнобильський період", "Біологізація землеробства - якість і безпека продукції АПК", "Розробка і впровадження інноваційних та ресурсозбережних технологій продуктів харчування в структурі продовольчої безпеки України" та "Створення і застосування безпілотних авіаційних комплексів класу "міні" та впровадження інноваційних технологій їхнього виробництва".

Крім того, під час заходу були зачитані вітальні звернення президента України, прем'єр-міністра і спікера Верховної Ради.

Як повідомлялося, 11 травня Кабінет Міністрів присудив п'ять урядових премій по 200 тис. грн за розробку та впровадження інноваційних технологій.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ