Події

Справу рецидивіста-втікача з Харківського СІЗО передано до суду

Харківська місцева прокуратура №2 направила до Жовтневого районного суду м.Харкова обвинувальний акт щодо неодноразово судимого 23-річного жителя Валківського району, який втік з СІЗО, перерізавши колючий дріт.

Як повідомляє в четвер прес-служба прокуратури Харківської області, чоловікові інкримінується ч.2 ст.393 (втеча з-під варти з пошкодженням інженерно-технічних засобів охорони) Кримінального кодексу України.

Молоду людину, обвинувачену в угоні, взяли під варту, оскільки вона неохоче відвідувала судові засідання і навіть була оголошена в розшук.

"З кінця березня поточного року чоловік знаходився в ГУ "Харківська установа виконання покарань (№27)". Там, за власним бажанням, виконував господарські роботи на території установи. Однак, не пробувши в слідчому ізоляторі й тижня, чоловік утік. Увечері, перед закінченням роботи, зловмисник потихеньку проник на задній двір, пошкодив технічний засіб охорони, заліз на паркан і пробрався на вулицю", - йдеться в повідомленні.

Утікача затримали через кілька днів, коли він прийшов до бабусі, щоб "пересидіти" у неї.

Прокуратура також почала кримінальне провадження за фактом службової недбалості працівників СІЗО (ч.1 ст.367 Кримінального кодексу України). Наразі досудове розслідування цього виробництва триває.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ