Події

На заводі в Сумській області вилучено понад 4,5 тис. детонаторів

На Сумщині поліція вилучила понад чотири тисячі детонаторів, які незаконно зберігалися на одному з казенних заводів, повідомили у відділі комунікації поліції Сумської області.

"У рамках проведення загально-державної операції "Зброя - вибухівка" поліцейські спільно зі співробітниками СБУ провели санкціонований обшук у складських приміщеннях одного з заводів у м.Шостка, під час якого вони виявили велику кількість детонаторів, які ще два роки тому мали бути утилізовані , а сьогодні перебувають у вкрай небезпечному стані", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому прес-службою відомства в середу.

Було відкрито кримінальне провадження за ст.358 ч. 1 КК України ( "Підробка документів"), в рамках якого сьогодні на заводі поліцейськими і співробітниками СБУ був проведений санкціонований обшук.

Уточнюється, що в одному зі складських приміщень, в ящиках, були виявлені вищевказані підривники в кількості 4 тис. 511 штук.

"Зараз на місці події працює слідчо-оперативна група і вибухотехніки. Проводяться слідчі дії, зокрема розслідуються мотиви складання посадовими особами завідомо неправдивих документів зі знищення боєприпасів", - сказано в повідомленні.

Санкція статті, за якою розпочато кримінальне провадження, передбачає покарання у вигляді штрафу до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт строком до шести місяців, або обмеження волі строком до трьох років.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ