Події

ЄС посилив правила боротьби з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму

Євросоюз змінив правила боротьби з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму, прийнявши директиву, яка дозволить припиняти незаконне фінансування, не заважаючи нормальному функціонуванню платіжних систем, повідомляється в комюніке Ради ЄС.

"Нові правила відповідають потребам у підвищенні безпеки в Європі шляхом подальшого усунення коштів, доступних терористам. Вони дозволять нам руйнувати злочинні мережі без шкоди для основних прав і економічних свобод", - сказав міністр фінансів Болгарії Владислав Горанов, який в цьому півріччі головує в Раді ЄС .

Нова директива вносить поправки до директиви 2015/849 і є частиною плану дій, прийнятого в 2016 році після хвилі терактів в Європі.

Основні поправки до директиви 2015/849 включають у себе розширення доступу до інформації щодо вигодоодержувача власності, посилення прозорості власності компаній і трастів; усунення ризиків, пов'язаних з передплаченими банківськими картами і віртуальними валютами; співробітництво між органами фінансової розвідки; вдосконалення контролю транзакцій за участю третіх країн з високим рівнем ризику.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ