Події

Lamborghini Папи Римського пішов з молотка за € 715 тис.

Виготовлений на замовлення спеціально для Папи Римського Франциска Lamborghini Huracan проданий на аукціоні Sotheby's за € 715 тис., повідомляє компанія. Торги відбулися 12 травня.

€715,000 to be donated to charitable causes across the globe, after the one-of-a-kind #HuracanRWD donated by #Lamborghini to His Holiness @Pontifex sells at @RMSothebys auction! https://t.co/GMGGheOR7c pic.twitter.com/mXYRvzQNcV

— Lamborghini (@Lamborghini) 12 травня 2018 р.

Автомобіль був виготовлений компанією Lamborghini в єдиному екземплярі в традиційних кольорах Ватикану і був представлений керівництвом концерну понтифіку в кінці листопаді минулого року. Машину підігнали до будівлі Апостольського палацу у Ватикані, де проживає папа. У церемонії брали участь особисто президент і головний виконавчий директор Lamborghini Стефано Доменікалі та інші високопоставлені керівники компанії, а також двоє робочих, які здійснили безпосередній внесок в дану конструкцію автомобіля.

Папа Франциск тоді благословив автомобіль і залишив на ньому свій автограф. Тоді ж було оголошено, що автомобіль буде проданий на аукціоні, а виручені за нього гроші підуть на благодійність.

У повідомленні Lamborghini сказано, що всі виручені за автомобіль гроші будуть передані безпосередньо папі Франциску, який вирішив розділити гроші між чотирма благодійними фондами.

Зазвичай ціна Lamborghini Huracan в серійному виконанні починається від € 183 тис.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ