Події

До латвійського кордону знову підійшли військові кораблі РФ

Поблизу кордонів Латвії знову помічені кораблі збройних сил Російської Федерації,повідомляє в Twitter BNS з посиланням на Національні збройні сили.

"В ексклюзивній економічній зоні Латвії в 12 морських милях від територіальних вод країни перебували російські кораблі класу "СБ-121" і "Каштан", а в шести з половиною морських милях від територіальних вод - десантний корабель класу Ropucha", - йдеться в повідомленні.

LV ekskl. ekonom. zonā 12 j.j. no teritoriālās jūras bruņotie spēki 11.05. identificēja Krievijas BS velkoni "SB-121", "KASHTAN" klases atbalsta kuģi "SS-750", 6,5 j.j. no teritoriālās jūras identificēja Krievijas BS "ROPUCHA" klases desantkuģi.

— NBS (@Latvijas_armija) 12 мая 2018 г.

Крім того, у п'ятницю в латвійській виключній економічній зоні на відстані восьми морських миль від територіальних вод держави ідентифіковані буксир класу "Горинь", буксир "Анатолій Птіцин" і фрегат "Неспокійний 620" класу "Сучасний" ВМФ Росії.

Росія планувала ракетні стрільби у виключній економічній зоні Латвії з 4 по 6 квітня, але вони так і не відбулися. Москва вчинила так вже другий раз заявила про навчання, попросила закрити повітряний простір, але не провела навчань.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ