Події

Зміна формату АТО на ООС дала змогу поліпшити систему розвідки уздовж лінії розмежування

Удосконалення системи розвідки уздовж лінії розмежування в зоні проведення операції об'єднаних сил (ООС) стало можливим завдяки зміні формату антитерористичної операції (АТО), констатує прес-центр об'єднаних сил.

"На одному зі спостережних постів на лінії розмежування українські розвідники виявили ворожу ціль і координати, які було передано на пункт управління. Через мить командир підрозділу приймає рішення на знищення групи ДРГ противника. Раніше час на виявлення, підтвердження і прийняття рішення щодо ворожих ДРГ займав від двох до трьох діб. Нині це питання 1-2 хвилин", – йдеться в повідомленні прес-центру на сторінці ООС у "Фейсбуці" в суботу.

Як приклад наводиться тестовий режим новітніх засобів розвідки, які нещодавно надійшли на озброєння підрозділів об'єднаних сил.

"Новітня розвідувально-сигналізаційна апаратура значно компактніша і мобільніша порівняно з попередніми зразками. Окремо представлено кілька типів дронів, які використовуються як для "дорозвідки" ворожих цілей, так і для перекидання датчиків руху до лінії зіткнення, сучасні засоби нічного бачення, новітні системи визначення відстані до цілі та її координат", – розповів начальник розвідки об'єднаних сил.

За його словами, планується найближчим часом обладнати всі розвідувальні спостережні пости на передньому краю новими технічними засобами іноземного виробництва.

Як повідомлялося, з 30 квітня відбулася зміна формату АТО на ООС.

"30 квітня ми завершуємо проведення АТО і переходимо до проведення операції об'єднаних сил на чолі з командувачем і об'єднаним штабом", – повідомляв раніше міністр оборони України Степан Полторак.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ