Події

Мер Лондона має намір заборонити рекламу фастфуду на транспорті

Зовнішню рекламу шкідливої їжі, зокрема фастфуду відомих брендів, можуть заборонити в лондонському метро та наземному транспорті в рамках заходів боротьби із зайвою вагою в дітей, заявив мер британської столиці Садік Хан.

Крім того, С.Хан запропонував заборонити відкривати нові заклади, які торгують їжею на винос, у радіусі 400 метрів від шкіл.

Як пише BBC, близько 40% дітей віком 10-11 років, які проживають у Лондоні, страждають від зайвої ваги - це один із найвищих показників у Європі. При цьому бідні верстви населення більше схильні до цієї проблеми: так, серед жителів неблагополучного округу Баркінг-енд-Дагенхем у східному Лондоні дитяче ожиріння спостерігається удвічі частіше, ніж у багатому районі Річмонд.

За даними організації Transport for London (TfL), що управляє громадським транспортом столиці Великої Британії, реклама продуктів харчування і напоїв принесла близько 20 млн фунтів стерлінгів ($27 млн) у 2016-2017 фінансовому році, при цьому дві третини доходу надійшли від реклами продуктів, що містять високий відсоток жирів, цукру та солі, йдеться в прес-релізі TfL.

Загалом минулого фінроку TfL заробила 5,4 млрд фунтів, переважно за рахунок продажу квитків на транспорт.

Зазначається, що заборони на рекламу фастфуду діють у низці інших міст світу - зокрема, Амстердам заборонив такі плакати на громадському транспорті від початку цього року.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ